Voel je goed
- Jezelf goed kunnen voelen. Opmerken hoe je lichaam aanvoelt, hoe je je van binnen voelt en hoe het met je is. Hierdoor krijg je de regie over je eigen welbevinden.
- Ervoor zorgen dat je je steeds prettiger, fijner, helder van geest, goed ontspannen kunt voelen en…….(zelf in te vullen) kunt voelen.
Als je werkt zorg er dan voor dat je je goed blijft voelen. Dit is iets wat een mens deels automatisch doet. Maar door veel verschillende redenen kan dit verminderd zijn waardoor overbelasting kan optreden. Om dit te voorkomen moet je soms een beetje beter op jezelf gaan letten.
Wanneer je dit eenmaal doet, kan je zelfs een stap verder gaan: Dusdanig met jezelf omgaan in houding en beweging, actie en rust, gedrag en gevoel zodat je je steeds beter, fijner en gezonder gaat voelen.
Het is belangrijk dat je zelf snapt hoe het werkt en zo dus controle hebt over je eigen gezondheid.
De Voel je goed sessies gaan over je zelf regie vanuit intrinsieke motivatie, een motovatie die al in je zit en die we, wanneer nodig, boven water gaan halen. Het begint met bewustzijn, bewustzijn over:
- hoe je je voelt.
- hoe je beweegt.
- hoe je werkt.
- hoe je werkhouding is.
- hoe je spiergebruik is.
- hoe je je gedraagt.
- hoe je reageert.
Terug veren naar jouw passende manier van zijn, jouw ritme waarin jij optimaal je ding kan doen. Dit vraagt soms wat meer stil te staan bij jezelf, jezelf opnieuw of beter leren kennen. Dat is gaaf!
In deze Voel je goed sessies neem ik je mee al doende, al bewegende, al pratende, al begrijpende, al oefenende, al toepassende en kritisch zijnde te zoeken naar hoe je beter met jezelf om kunt gaan in je werk.
Klein voorbeeld: Stel je gaat aan de slag met een opdracht. Terwijl je nog niet eens achter je bureau zit ben je in gedachten al bezig, wat direct iets te veel spierspanning geeft. Dan zit je en wil je misschien het een en ander typen, maar er zat al te veel spierspanning in je lichaam. Dus je begint te werken met misschien licht opgetrokken schouders, spanning in je onderrug of een iets hoge ademhaling. Dit heeft gevolgen, helemaal als het vaak gebeurd. Maar als je dit leert herkennen kan je het anders doen.
Anders kan zijn: Voel vooral wel je enthousiasme maar merk ook op als en zo ja wanneer het je tot te veel actie (stress) aanzet. Geniet van al je ideeën waar je zo mee bezig gaat, terwijl je eerst eens ‘lekker’ op je bureaustoel gaat zitten en de computer of toetsenbord op een prettige afstand plaatst. Voel hoe lekker je zit en hoe fijn het is je lichaam te laten ondersteunen door de stoel. Dit even ‘met aandacht voelen’ zorgt ervoor dat je brein automatisch een betere balans gaat zoeken tussen spanning en ontspanning, dat is bijzonder he. Wanneer je dit vaak doet heeft dat ook gevolgen, positieve gevolgen!
Dit alles doen we puur praktisch, al doende, al werkende, net zo lang tot het raak is. Jij begrijpt hoe het zit en krijgt steeds meer invloed op de gezondheid van je lichaam en de rust in je hoofd in alle verschillende werksituaties en omstandigheden. Feitelijk is dit iets wat een mens automatisch doet maar we zijn het soms gewoon kwijt dus is het belangrijk het weer terug te vinden.
Deze sessies zijn een prachtige kans om jezelf beter te leren kennen zodat je ook beter, fijner en efficiënter kunt werken met behoud en eigenlijk verbetering van je gezondheid en vitaliteit. Mooi toch……
Structurele verbetering door praktische toepasbaarheid.
Dit programma bestaat uit vier gave, inspirerende en interessante sessies van een uur.
Ontdekken & leren.
Dit is genoeg voor een in de basis blijvende verandering/verbetering. Er is de gratis mogelijkheid om na dit programma nog 3 maanden contact te houden via mail, teams, app of telefoon. Soms is het goed dat je over een langere periode hierin nog contact kan onderhouden.
Met mijn achtergrond als oefentherapeut Mensendieck (eigen praktijk sinds 1999) en mijn altijd aanwezige nieuwsgierigheid en interesse, heb ik veel kennis, kunde en ervaring opgebouwd. Mensendieck is een paramedisch vak (oefentherapeuten en fysiotherapeuten) waarbij je klachten opheft of voorkomt door de oorzakelijke factoren te begrijpen, aan te pakken en beter en gezonder met je manier van bewegen, met jezelf om te gaan in het (werkende) leven van alle dag.