Misschien ken je het wel, je raakt de bal en op dat moment voelen je al dat ie de kruising in draait. Een heerlijk gevoel van jouw voet die de bal precies goed raakt.
De return die je geeft op de tennisbaan. Het racket ligt zo lekker in je hand, de slag kost geen kracht en je lichaam beweegt heerlijk. De bal komt precies daar waar je hem verwacht had.
Je rug die zo lekker voelt tijdens het hardlopen, bij iedere stap voel je meer bewegelijkheid en ontspanning.
Je stoel op je werk zit zooo lekker, je schouders laten los, je buik laat los en je zit lekkerder te werken.
Lichaamsgevoel
Lichaamsgevoel is iets wat jij merkt vooral als iets wat ‘lekker’ voelt. Bewegend, al doende ook al adem je alleen maar. Alles voelt lekkerder, beter, makkelijker, fijner of lichter. Je brein (de dirigent) die krijgt nog veel meer lichaamsgevoel binnen waardoor hij het lichaam beter aan kan sturen.
Het leuke is dus dat als je gaat spelen met lichaamsgevoel. Als je dus gaat hardlopen op een manier die steeds lekkerder voelt dan weet je zeker dat je brein de motoriek automatisch beter aan gaat sturen. Leuk he.
Dit kan je vergroten door steeds meer gericht te zijn op hoe lekker kan het voelen wat ik doe. Of je nou loopt, sport, schrijft of typt.
Lichaamsgevoel heeft iedereen. Wanneer het een beetje is ondergesneeuwd is dat het eerste waar we mee bezig gaan in de hardloopsessies.
Meer inspirerende info volgt nog